Jak stawiacie moto na koło

Stunt, tricki, jak stanąć na koło itp

Moderator: michu

przez janekpol » 16 maja 2014, o 22:00

Skąd Wy bierzecie stawianie gazy? Zawsze tylko sprzegło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
Posty: 335
Dołączył(a): 24 lutego 2011, o 21:10
Lokalizacja: DSW

przez Grom19 » 16 maja 2014, o 22:17

janekpol, dlaczego tylko sprzegło? Ja swoja dyche tylko dygne gazem z 2 i mam pion jak trzeba z 3 wole ze sprzegla... A w dodatku jak ktos sie uczy to ze sprzegła zaraz go przewinie, z gazu jest delikatniej ;-)
 
Posty: 143
Dołączył(a): 18 grudnia 2009, o 19:36
Lokalizacja: Warszawa

przez kriszx-6r » 16 maja 2014, o 22:47

Jak wyczujesz dobrze gaz i sprzeglo to z dwojki jest nawet lagodniej,z tym ze nie wstaje na poczatku tak szybko a w pewnym momencie podnosi sie dosyc energicznie,na jedynce ten moment jest wiele wczesniej,praktycznie po strzale ze sprzegla..
Z dwojki 636 wstaje bez problemu...

@cezary1985 co to znaczy "bo tutaj w de raczej nie mam z kim jezdzic" ???
Gdzie jestes w de?
Avatar użytkownika
 
Posty: 472
Dołączył(a): 14 czerwca 2007, o 19:30
Lokalizacja: Hamburg(D)/Biala(PL)

przez janekpol » 16 maja 2014, o 22:54

Zaliczyłem biedrone z gazu i ze sprzgła też ( przestrzeliłem) :-) . Ze sprzęgła staje kiedy chce i gdzie chcę a z gazu trzeba mieć już ten moment obrotowy. Jak z gazu zaliczałem plecy to pamietam wszystko i probowałem się nawe ratowac a jak przestrzelilem ze sprzegla na 3 to pamietam tylko jak tarłem dupą po drodze :-) . Mimo tego jest zwolennikiem sprzęgła. Zreszta każdy zawodowiec kopie z klamki :)
 
Posty: 335
Dołączył(a): 24 lutego 2011, o 21:10
Lokalizacja: DSW

przez cezary1985 » 16 maja 2014, o 23:12

janekpol ja nie świruje zawodowiec nie jestem więc próbuje wszystko ogarnąć ale z głową żeby własnie nie zaliczyć plecami. Kriszx jestem w hofheim w górach taunus ale nie śmigam z niemiaszkami raczej sam sobie jezdze. dlatego tez bardziej probuje sie w winklach a jak wracam do domu to mam fajna drogę bardzo mały ruch wiec cos proibuje wypionowac no ale idzie wszystko opornie jakaś bariera w głowie, która nie pozwala przekroczyć pewnych barier chociarz czasem myślę że może to i lepiej dłużej pośmigam.
 
Posty: 210
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, o 13:18

przez Kawazx10r » 11 sierpnia 2014, o 12:29

Panowie a jak silniki w naszych dychach znoszą jazdę na gumie? Pytam konkretnie o model 2008-10. Bo dla przykładu r1 z roku 2007-2008 obraca panelu nawet z pełnym oczkiem oleju. A nie chciałbym zjechać takiej ładnej sztuki jaka udało mi się kupić :)
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sierpnia 2014, o 21:53

przez DonRaczeK » 16 lutego 2015, o 12:39

Witam. Pytanko z czystej ciekawości ;) Czy ktoś próbował stawiać na koło 75konnym gpz 600? Pójść pójdzie ze sprzęgła ale może ktoś ma jakies doświadczenia z mniejszą mocą ? Pozdrawiam.
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 lutego 2015, o 16:54
Lokalizacja: Cz-Wa

przez eosik » 16 lutego 2015, o 18:20

ja ganialem z gazu cbr600f, ta pierwsza. ma cos kolo 75km wlasnie i szla az milo :)
 
Posty: 153
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 00:00
Lokalizacja: W

przez janekpol » 16 lutego 2015, o 19:57

Jeżeli opanowałeś latanie na gumie na granicy balansu ciałem to prawie każde moto postawisz i będziesz latał :)
 
Posty: 335
Dołączył(a): 24 lutego 2011, o 21:10
Lokalizacja: DSW

przez DonRaczeK » 16 lutego 2015, o 20:10

Mialem gsxf 750 i mocą było łatwiej lecieć na gumie ... tutaj dopiero będę ćwiczył a pytałem bo na necie nie ma ani jednego filmiku ;) Są gs500, gpz500 i wiekszość 600 nawet starych a gpz na gumie brak :)
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 lutego 2015, o 16:54
Lokalizacja: Cz-Wa

przez Gość » 16 lutego 2015, o 20:57

Oj Raczq Raczq. Ta zima naprawdę źle na Ciebie działa. :mrgreen:
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 czerwca 2013, o 10:05

przez DonRaczeK » 16 lutego 2015, o 21:49

człowiek nie latał długo to nie powiem dupe korci :) :P

[ Dodano: 1 Marzec 2015, 22:27 ]
Przetestowane :) Z gazu na 1 biegu idzie bez problemu ;) Pozdrawiam.
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 lutego 2015, o 16:54
Lokalizacja: Cz-Wa

przez eosik » 2 marca 2015, o 09:36

 
Posty: 153
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 00:00
Lokalizacja: W

przez DonRaczeK » 2 marca 2015, o 17:06

Beauty! :D ładnie żwawo wstaje :D Ja sie tylko bałem że nawet ze sprzęgła gpz bedzie ciezko a tu miłe zaskoczenie :) Pozdrawiam.
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 lutego 2015, o 16:54
Lokalizacja: Cz-Wa

przez Kawazx10r » 3 marca 2015, o 10:42

Eosik bardzo ładnie wstaje i super żwawo jak na 600 :). Zębatki stock czy zmiana przełożeń?

Moja dycha 3 generacji nie wstaje z takim impetem... Mam zdemontowany exup ze wgledu na brak zaworu w tlumiku Yoshi... I moze to jest przyczyna... No i stock zębatki...

Kto ma doświadczenie w gumowaniu na zx10r 08-10?
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sierpnia 2014, o 21:53

przez eosik » 3 marca 2015, o 13:00

zebatki seria. liczy sie zdecydowany ruch manetka :)
 
Posty: 153
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 00:00
Lokalizacja: W

przez marecky » 4 marca 2015, o 12:38

Kawazx10r jakie masz przełożenie w swojej 10? stock tzn, -1 czy... ?
 
Posty: 24
Dołączył(a): 3 grudnia 2014, o 19:27

przez Kawazx10r » 4 marca 2015, o 20:37

Stock znaczy seria 17 przód i 41 tył.
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 sierpnia 2014, o 21:53

przez DonRaczeK » 5 marca 2015, o 17:19

Wiem jedno... podstawa to zdrowy silnik... poprzednia gpz ani myslala stanac na kolo nawet z pozycji na tylnych podnozkach... Ta staje z siedzenia z odkrecenia manetki... ;) Wiec podstawa zdrowy silnik, mocne i zdecydowane szarpniecie manetka gazu ale nie do oporu i szarpniecie lekko kierownica do siebie :D Musi moto stanac na gumie nie ma bata :) Pozdrawiam,
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 lutego 2015, o 16:54
Lokalizacja: Cz-Wa

Re: Jak stawiacie moto na koło

przez Krystian92 » 19 czerwca 2015, o 06:25

Witam przy jakich obrotach silnika stawiać na koło 1\2 bieg zx10r 2007 dopiero zacząłem ćwiczyć ale słabo mi idzie kilka centów się oderwie :) Proszę o jakieś rady pzdro
 
Posty: 377
Dołączył(a): 13 stycznia 2014, o 21:01
Lokalizacja: PCT

Re: Jak stawiacie moto na koło

przez kriszx-6r » 19 czerwca 2015, o 19:08

Jak cienko Ci idzie to pocwicz, ale nie licz na to ze odrazu bedziesz super wysokie i dlugie gumy robil, moze Ci ktos doradzi w jakich obrotach, z tym ze nic Ci to nie da, a jedynie moze sie dla Ciebie (i kawy rowniez) niedobrze skonczyc.. To jest 10tka!!!
Powoli, samemu, malymy krokami do przodu a wyczujesz sam, wazny jest tylko zdecydowany ruch manetki i oczywiscie podejscie z glowa!!!
Avatar użytkownika
 
Posty: 472
Dołączył(a): 14 czerwca 2007, o 19:30
Lokalizacja: Hamburg(D)/Biala(PL)

Re: Jak stawiacie moto na koło

przez Krystian92 » 19 czerwca 2015, o 22:20

Tak właśnie robię delikatnie z gazem bo się może źle skończyć stawianie na pierwszym biegu dzięki za info LWG
 
Posty: 377
Dołączył(a): 13 stycznia 2014, o 21:01
Lokalizacja: PCT

Re: Jak stawiacie moto na koło

przez mailo1 » 2 lipca 2015, o 22:31

Tak do ok 6-7k musisz kręcić na 1b, lekko odpuszczasz manetkę i później ogień. Staje aż miło :)
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 marca 2014, o 14:16

Re: Jak stawiacie moto na koło

przez Krystian92 » 7 sierpnia 2015, o 11:58

mailo1 napisał(a):Tak do ok 6-7k musisz kręcić na 1b, lekko odpuszczasz manetkę i później ogień. Staje aż miło :)

A z drugiego biegu też przy podobnych obrotach ? Czy ze sprzęgła już
 
Posty: 377
Dołączył(a): 13 stycznia 2014, o 21:01
Lokalizacja: PCT

Poprzednia strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron