Exup - Kontrolka Fi

Exup - Kontrolka Fi

przez daniel090185 » 16 marca 2009, o 16:35

Witam... Jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem na ty forum,mam wielka prośbe potrzebuje informacji na temat kontorolki Fi od wtrysku palącej sie na zegarze.. Mam kawe zx6r z 06r i przerobiłem w niej wydech,wyciągnąłem cały stary razem z exhupem i założyłem wydech krótki typu Moto Gp Racing firmy Motowerkz dedykowany do tego modelu... Chodzi o niebo lepiej niż zwykle tłumiki typu Yoshi,Akrapovic itp,ale w serwisie kawy powiedzieli mi ze nie umia zlikwidowac,nie tylko mi kolega ma ten sam problem założył tłumik microna.... Wyczytałem że wystraczy kupić sonda lambda eliminator firmy dynojet,ale nie wiem jaki kupić symbol tego,jak i gdzie to montowac..... Wielka prośba jak coś wiecie to prosze o kontak gg 10311729.. Wielkie dzieki z góry
Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2011, o 13:47 przez daniel090185, łącznie edytowano 4 razy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 marca 2009, o 19:33
Lokalizacja: Krak

przez Dominik » 16 marca 2009, o 16:39

Przede wszystkim 'biegnij' do powitalni bo zaraz dostaniesz ochrzan za to ze się nie przywitałeś ;-) Co do kontrolki Fi to było już o tym na forum. Zajrzyj do archiwum, na pewno znajdziesz. Trzeba podłączyć coś, co oszukuje komp, kurde nie pamiętam.... zresztą sam poszukam... bo też mnie to będzie czekało...

[ Dodano: 16 Marzec 2009, 15:44 ]
znalazłem, tu znajdziesz rozwiązanie problemu:

http://www.mojekawasaki.pl/viewtopic.php?t=3130&start=0
 
Posty: 230
Dołączył(a): 25 grudnia 2007, o 13:59

przez daniel090185 » 16 marca 2009, o 16:48

Dzieki śliczne

[ Dodano: 16 Marzec 2009, 15:54 ]
Mam jeszcze jedno pytanie,najlepiej zapytac tego który wystawil ten post jak to zamontowac??? Ponieważ nie ma tam nic jak i gdzie to montować.... Dzwoniłem do tej firmy a powiedzieli mi ze do tego modelu oni nie maja oznaczenia i trzeba dobrac dlatego chciałem wiedzieć o tym wszystko...
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 marca 2009, o 19:33
Lokalizacja: Krak

przez Dominik » 16 marca 2009, o 17:18

Najlepiej jak napiszesz PW do Gomana, on to montował i ma jakieś pojęcie na ten temat.

[ Dodano: 16 Marzec 2009, 16:21 ]
daniel wklej fotki Twojego nowego wydechu, chętnie popatrzę jak się prezentuje :-)
 
Posty: 230
Dołączył(a): 25 grudnia 2007, o 13:59

przez cezary » 30 marca 2009, o 22:19

daniel w dzierzoniowie by ci to zrobili w K+K kawasaki. Samemu lepiej sond lambda nie ruszac, neich to zrobis seriws i podepnie pod komputer. Mozliwe ze jezdzac tak jeden czujnik sie spierdoli i 700zl wymiana
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 sierpnia 2007, o 13:51
Lokalizacja: wroc?aw

kontrolka Fi - exup

przez blackninja2007 » 19 września 2009, o 18:31

Witam.
W mojej szostce pali sie błąd, mysle ze wina zle wyregulowanego Exup ;/ do konca nie jestem pewny co moze być.Sytuacja wyglada tak ze na poczatku palił sie tylko na zimnym silniku teraz pali sie caly czas. Probowalem wyregulowac Exup ale nic to nie dało. Moze jakies wskazowki co do wyregulowania Exupa jak to powinno byc lub inne rzeczy ktore mogą być przyczyną mrugania czerwoenej kontrolki ktora najbardziej mnie wkurza nocą .
Dodam ze przejechalem z ta kontrolka juz ok 2 tys km i sie swieci nadal ;/;/
Z góry dzieki za odpowiedz Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 9 sierpnia 2011, o 14:44 przez blackninja2007, łącznie edytowano 2 razy
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 września 2009, o 18:23
Lokalizacja: Be

przez blackninja2007 » 19 września 2009, o 20:04

noo wlasnie :) zagadany byles z Mariuszem:) hehe a musialem jechać na Elektrownie na chwile.
Wiec moze mi pomozesz:))?? boo strasznie denerwuje nocą to miganie;/
Myslalem ten cały Exup wyjąc ale to chyba nic nie da jezeli chodzi o diode.
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 września 2009, o 18:23
Lokalizacja: Be

przez marek760i » 19 września 2009, o 20:31

mi tez to sie po miesiącu od rozruszania exupa znowu zaświeciło, tyle ,że ja nocą nie jade, i nie przeszkadza mi to, ale mimo wszysko od dolu nie jedzie.
 
Posty: 713
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 22:06
Lokalizacja: OGL

przez blackninja2007 » 19 września 2009, o 20:39

jakies moze wskazowki jak go wyregulować itp?? czy tam rozruszać? zeby zgasła:)? a moze przepustnice wyjąć??
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 września 2009, o 18:23
Lokalizacja: Be

przez marek760i » 19 września 2009, o 20:44

ruszałem wte i we wte psikałem odrdzewiaczem, ruszałem wte i we wte psikałem odrdzewiaczem i tak do znudzenia myślałem ,że huj mie szczeli z tym gratem ale w końcu po godzinie zadziałało i zgasła sucz jebana a traz znowu świeci i niekiedy gaśnie ale mam ją w dupie
 
Posty: 713
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 22:06
Lokalizacja: OGL

przez blackninja2007 » 19 września 2009, o 20:47

tam przy linkach z prawej strony gdzie przepustnica?? wlasnie ja tez tam psikłem wd 40 to wtedy przestalo swiecic ale znow sie zaswiecilo jak po deszczu latałem ;/ jak bede mial czas to tam zajrze :)
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 września 2009, o 18:23
Lokalizacja: Be

przez marek760i » 19 września 2009, o 21:02

no po tej ośce od przepustnicy psikać i poruszać u mnie to ciezko chodziło a musi laciutko w paluszkach i wtedy kontrolka zgasnie
widze w tym bełchatowie to same krejzole: po nocy po deszczu o eniu nie wspomne
 
Posty: 713
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 22:06
Lokalizacja: OGL

przez blackninja2007 » 20 września 2009, o 12:34

a tam nieraz deszcz niespodziewanie i co ;)
Przeczysciłem tą przepustnice i zgasło :) ale chyba zle jest wyregulowany Exup bo dałem dzisiaj karniaka takim amatorom co krecili ja do 4 i znow sie zaswiecilo. Ja narazie jak ją przeciagam to sie nie zapala:) pośmigam dzis to bede widział co jest ale teraz juz blizej niz dalej :)
Dzięki Wielkie :)
pozdRRo
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 września 2009, o 18:23
Lokalizacja: Be

błąd Fi - exup

przez Kry » 21 października 2009, o 11:10

Witam mam pytanko zamontowalem sportowy wydech w zx6r z 2006 ,tam w orginalnym wydechu koncowym jest exup, wtym co zamontowalem akrapie nie ma( sama koncowke) ,wyswietla mi sie blad fi.Czy ktos to oszukal komputer czy jezdzi z tym bledem??ja narazie jezdze nic sie nie dzieje ,widzilem na allego za 150 zl dzieki za odowiedzi
Ostatnio edytowano 9 sierpnia 2011, o 23:31 przez Kry, łącznie edytowano 1 raz
 
Posty: 245
Dołączył(a): 29 września 2009, o 17:34
Lokalizacja: slask

przez Kry » 21 października 2009, o 12:56

dzieki ale tam nic konretnego nie ma jeden ma zostawiony exup ale ma 2007 to jest calkiem inne rozwiazanie kumple taka ma tylko ze wydechu jeszce nie zmienial,ja milem go w koncowym tlumiku http://moto.allegro.pl/item789473674_ex ... _m109.html tutaj gosciu oferuje oszukiwacz co sadzisz?

[ Dodano: 21 Październik 2009, 12:57 ]
a dolne obroty to mi sie nawet poprawily no gora mocna na hamowni jeszcze nie bylem musze jechac
 
Posty: 245
Dołączył(a): 29 września 2009, o 17:34
Lokalizacja: slask

przez piotrusiek » 22 października 2009, o 22:29

W swojej ZX6R razem z wydechem dostałem oryginalną blokadę producenta wydechu, popatrz(w linku jest opisane o co chodzi dokładnie), być może sam sobie coś takiego zrobisz, a jak nie to można to komuś zlecić:

http://www.yoshimura-rd.com/images/prod ... 462275.pdf


Znam też sposób na "gumki recepturki" polegający na tym,że obwiązujesz te kółeczko gumkami tak żeby miało obciążenie,a drugą stronę przywiązujesz do tej srebrnej blaszki obok exupa.
 
Posty: 4
Dołączył(a): 16 lipca 2009, o 20:53
Lokalizacja: E

przez Kry » 23 października 2009, o 08:37

dzieki za info tego linku nie moge otworzyc sprobuje na gumki
 
Posty: 245
Dołączył(a): 29 września 2009, o 17:34
Lokalizacja: slask

przez piotrusiek » 23 października 2009, o 14:48

Spróbuj wejść tu:

http://www.yoshimura-rd.com/ps-3074-106 ... ip-on.aspx

i wejdź w zakładkę " Download PDF instructions "
 
Posty: 4
Dołączył(a): 16 lipca 2009, o 20:53
Lokalizacja: E

kontrolka Fi

przez andd11 » 23 marca 2010, o 00:13

Mam pytanko zaświeciło mi się FI, ale pali sie na wyłączonym zapłonie a jak odpalę to gaśnie co to może oznaczać dzięki za odp

[ Dodano: 23 Marzec 2010, 23:04 ]
I jak nikt nic nie wie? :(
Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2011, o 14:19 przez andd11, łącznie edytowano 1 raz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 27 listopada 2009, o 19:55
Lokalizacja: Op'oleCityRa

Kontrolka FI

przez andd11 » 24 marca 2010, o 00:08

Mam pytanko zaświeciło mi się FI, ale pali sie na wyłączonym zapłonie a jak odpalę to gaśnie co to może oznaczać dzięki za odp a jak postoi nie ruszane nie wiem ile ale zajrzałem po dobie i nie świeciło sie odpalam nic gaszę i się świeci
 
Posty: 67
Dołączył(a): 27 listopada 2009, o 19:55
Lokalizacja: Op'oleCityRa

przez kaszub » 24 marca 2010, o 00:16

andd11, nie wiem czy to nie było juz na forum ,poszukaj dobrze może był to jakiś inny bład,inna kontrolka ,wiem że chyba miał coś podobnego to marek 760i to jego nick -szukaj w jego postach ;-)
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez a_piet » 24 marca 2010, o 03:17

kaszub :-) ale Ty to masz pamięć do tego co kto kiedyś napisał, już któryś raz się dziwię :-)
To że się czasami świeci to jakby nie patrzeć jakaś nieprawidłowość pracy któregoś z elementów układu wtryskowego, więc jeśli byłaby taka możliwość, ja bym pojechała do serwisu, bo chyba trzeba by jakiś kod zczytać, czy coś. Ale wiadomo, ja to ogólnie na wszystko bym pojechała do serwisu :)
 
Posty: 177
Dołączył(a): 21 kwietnia 2009, o 00:11
Lokalizacja: Szczecin

przez gogsu » 24 marca 2010, o 20:57

Fi oznacza fuel injection czyli wtrysk ewentualnie sondy lambda u mnie swieci się to w czasie jazdy lecz jak wsio jest ok to nie przejmuj sie ja z tym jezdzę już 3 tys km i jest ok
 
Posty: 46
Dołączył(a): 4 stycznia 2008, o 16:26
Lokalizacja: Warszawa

przez kaszub » 24 marca 2010, o 23:33

a_piet napisał(a):kaszub :-) ale Ty to masz pamięć do tego co kto kiedyś napisał, już któryś raz się dziwi


a_piet, bo dużo czytam ,na forum i dużo spędzam wieczorami tutaj :mrgreen:
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez diabelek669 » 25 marca 2010, o 01:55

gogsu, ciekawe poczytaj w manualu kiedy ona sie zapala FI jak cos pw masz manual :-P
 
Posty: 358
Dołączył(a): 1 listopada 2009, o 09:09
Lokalizacja: Wroc

przez Dawid Ninja » 25 marca 2010, o 14:03

andd11 wg mnie jest dobrze jak nie swieci w czasie jazdy to git i w komin.... :lol:
 
Posty: 90
Dołączył(a): 5 lutego 2009, o 23:57

przez diabelek669 » 25 marca 2010, o 14:11

Dawid Ninja, To niech daje w komin potem koszty hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
:-(

[ Dodano: 25 Marzec 2010, 13:14 ]
F 1 fuel injecction indicator light
 
Posty: 358
Dołączył(a): 1 listopada 2009, o 09:09
Lokalizacja: Wroc

przez kaszub » 25 marca 2010, o 23:11

diabelek669 napisał(a):fuel injecction indicator light


czyli to wtrysk -kontrolka wtrysku -jakiś problem masz z wtryskiem ;-)
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez diabelek669 » 25 marca 2010, o 23:14

gogsu, tak jak kaszub napisal u mnie jak to sie zapali to jeszcze komputer ;-)
 
Posty: 358
Dołączył(a): 1 listopada 2009, o 09:09
Lokalizacja: Wroc

przez gogsu » 25 marca 2010, o 23:23

Zartowałem że się martwie wiem że to wtrysk niedługo to obadam
 
Posty: 46
Dołączył(a): 4 stycznia 2008, o 16:26
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość