wydech Akrapovic ER6n 2010

Informacje technicze i dzwieki naszych motocykli

wydech Akrapovic ER6n 2010

przez Slajciak » 18 maja 2011, o 11:04

Witka,

W koncu zalozylem wydech Akrapa. FIlm nie ukazuje to co naprawde sie dzieje w realu;)
Jest zarabiscie glosny.
To co zauwazylem po zalozeniu to nieznaczny wzrost mocy i co denerwujace glosne strzelanie z tlumika ;]

http://www.youtube.com/watch?v=MYGxA8eemnE
Ostatnio edytowano 12 grudnia 2011, o 21:46 przez Slajciak, łącznie edytowano 2 razy
 
Posty: 546
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 14:30
Lokalizacja: Polkowice

przez Aeternus » 18 maja 2011, o 18:13

Gratuluje tlumika;) tylko na regulacje teraz jedz :)
 
Posty: 74
Dołączył(a): 18 lutego 2009, o 21:28
Lokalizacja: 3miasto

przez Slajciak » 18 maja 2011, o 18:32

Aetrenus no wlasnie mi w salonie powiedzieli ze zadnej regulacji sie nie robi i nie beda zdzierac za nic. Mowia ze i tak komputera tma nie ma ze nawet nie maja jak cos zmienic

Tez mnie to zdziwilo ale klocic sie nie bede heh.
 
Posty: 546
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 14:30
Lokalizacja: Polkowice

przez Aeternus » 18 maja 2011, o 18:34

Zaznaczam ze sie nie znam ale mnie zawsze uczono ze wymieniajac tlumik trzeba oddac moto na regulacje. Koszt niewielki bo kolo 50zlotych to ma kosztowac. No ale mozna katowac silnik i bez regulacje. Bo strzaly to juz wiesz od czego masz;>
 
Posty: 74
Dołączył(a): 18 lutego 2009, o 21:28
Lokalizacja: 3miasto

przez Slajciak » 18 maja 2011, o 22:35

Aet strzaly mialem tez z seryjnym wydechem. Byl nawet temat na forum o tym i ER6 tak maja na to wyglada.

Napisze maila do Akrapa i do Kawasaki Polska co oni o tym mysla i wtedy jak uzaja ze regulacja jest potrzebna pizne tym papierem w salonie;)
 
Posty: 546
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 14:30
Lokalizacja: Polkowice

przez Aeternus » 19 maja 2011, o 01:27

Sluchaj no nie wiem z tymi strzalami. Pod domem mam er6n tyle ze 06' mojego brata i czasami sobie nia jezdze zeby sie "posmiac". Nigdy nie zaobserwowalem u niego jakichkolwiek strzalow.
 
Posty: 74
Dołączył(a): 18 lutego 2009, o 21:28
Lokalizacja: 3miasto

przez Slajciak » 19 maja 2011, o 07:46

Aet "posmiac"?
 
Posty: 546
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 14:30
Lokalizacja: Polkowice

przez zunmen » 19 maja 2011, o 12:40

W seryjnym ECU nie da zmienić mapy zapłonu więc nie da się nic "dostroić" do wydechu. Jedynym sposobem żeby dostroić mapę pod wydech jest zastosowanie Power commandera.
Jeśli to jest sama końcówka to nic nie trzeba zmieniać. Jeśli kompletny układ od kolektorów to zależy czy są miejsca na sondy. Jeśli nie ma to trzeba wsadzić PC i zaślepić sondy eliminatorami O2 ( PC nie jest w stanie oczytywać wartości z sondy ), a jeśli są miejsca na sondy to wkręcasz je i po sprawie.
Można też zmienic seyjne ECU na Race Kit ECU i bawić się dowolnie ustawieniami mieszanki i zapłonu jeśli się oczywiście ma o tym pojęcie ( bo można coś spierdolić :) )
 
Posty: 372
Dołączył(a): 21 lutego 2009, o 13:16
Lokalizacja: Kra

przez Slajciak » 19 maja 2011, o 12:48

zunmen do ER6 jest tlyko sama koncowka - bez kolektorow.

Moze te peirdzenie jest na tyle wkurzajace bo glosniejsze. trzeba bedzie DB killera zamontowac.

Dzieki...
 
Posty: 546
Dołączył(a): 21 stycznia 2011, o 14:30
Lokalizacja: Polkowice

przez edzio » 17 sierpnia 2011, o 20:09

 
Posty: 48
Dołączył(a): 2 stycznia 2010, o 12:37
Lokalizacja: Modlin Twierdza

przez levisik » 17 sierpnia 2011, o 20:29

Ładnie mruczy :D
 
Posty: 1947
Dołączył(a): 10 lipca 2009, o 23:55
Lokalizacja: Warszawa

przez pitrak » 19 sierpnia 2011, o 10:24

No super zmiana :-D Moje gratulacje ;-)
Avatar użytkownika
 
Posty: 930
Dołączył(a): 14 grudnia 2009, o 16:04
Lokalizacja: Dar

przez cosmica » 26 sierpnia 2011, o 15:06

qrczę, muszę nagrać swoją kawę, mam LeoVince.. pięęęęęęęęęęęęęęknie mruczy...


ee znalazłam jeden..

ale nie oddaje uroku ;)

http://www.youtube.com/watch?v=puUSYkZWGxE
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 czerwca 2011, o 14:28

przez bonzo320i » 26 sierpnia 2011, o 19:33

na tym filmie to jeden huk i nic innego nie słychać, ogólnie porażka
Avatar użytkownika
 
Posty: 633
Dołączył(a): 14 lipca 2009, o 21:39
Lokalizacja: Ko

przez cosmica » 30 sierpnia 2011, o 07:56

bonzo320i napisał(a):na tym filmie to jeden huk i nic innego nie słychać, ogólnie porażka


zapewniam Cię, że tylko na filmie :P
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 czerwca 2011, o 14:28

przez edzio » 8 września 2011, o 21:46

Ostatnio miałem okazję przerabiając tłumiki na poczekaniu sprawdzić ilość decybeli przed i po przeróbce.Jakie było zaskoczenie jak okazywało sie po przeróbce tłumiki mieściły się lub prawie w Polskiej normie:

HONDA CBF500
Przed -88dB
Po -92dB

Kawasaki VERSYS coś jak ER6
Przed -93dB
Po -97dB

Ale już CAN-AM SPYDER mierzyłem tylko po przeróbce -101dB
 
Posty: 48
Dołączył(a): 2 stycznia 2010, o 12:37
Lokalizacja: Modlin Twierdza

Re: wydech Akrapovic ER6n 2010

przez jokermistrz1988krk » 19 kwietnia 2015, o 21:18

Edzio, mam pytanko,gdzie zrobiłeś ten seryjny że tak ładnie mruczy? też chce coś takiego zrobić. I tak wogóle co z nim zostało zrobione?
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 kwietnia 2015, o 21:03


Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość