stojak motocyklowy

kaski, rękawice, kombinezony, żółwie co gdzie po ile..

Moderator: michu

przez szymekzx7rr » 3 stycznia 2011, o 00:48

To i ja się pochwalę stojaki kupiłem pod koniec sezonu,dziś zrobiłem fotki ;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do stojaków to jestem z nich zadowolony,fajna jakośc wykonania bardzo stabilne podparcie motocykla.
Jedynie w przednim stojaku dorobiłem trzpień który wchodzi w sztyce,ponieważ w zestawie jest 5 trzpieni wymiennych o średnicach 13 15 16,5 17 i 19mm,a w zx10r
jest 16mm i teraz jest super :-D
 
Posty: 281
Dołączył(a): 17 sierpnia 2008, o 12:57
Lokalizacja: Rzesz

przez binladen » 3 stycznia 2011, o 12:39

[quote="szymekzx7rr"]To i ja się pochwalę stojaki kupiłem pod koniec sezonu,dziś zrobiłem fotki ;
Pochwal się jeszcze gdzie je kupułeś. Myślałem o zakupie takiego przedniego podnośnika bo umożliwia najlepszy dostęp do przedniego koła ale dygałem się że może nie podejść i zrysować czache
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 lipca 2010, o 12:13

przez szymekzx7rr » 3 stycznia 2011, o 18:37

Ceny te same co w aukcji czyli 114zł tył+226zł przód+ 40zł przesyłka,czyli łącznie 380zł.
BAUmk, jeśli myślisz że to sprzęt pawelmoto2 to niestety się mylisz :mrgreen:
choć podobny,moją kupilem w uk 2 sezony temu :-P
Ostatnio edytowano 14 marca 2012, o 18:12 przez szymekzx7rr, łącznie edytowano 1 raz
 
Posty: 281
Dołączył(a): 17 sierpnia 2008, o 12:57
Lokalizacja: Rzesz

przez Flaming » 3 stycznia 2011, o 18:41

Zadbana jak na moto z UK :-D Stojaczki pierwsza klasa 8-)
 
Posty: 1260
Dołączył(a): 1 lutego 2010, o 23:46

przez renpa1971 » 3 stycznia 2011, o 19:33

Ja planuje kupic stojak na przod pod glowke bo zwykle mam :-P na bajzlu w Lodzi 22 01 2011 :-P

[ Dodano: 3 Styczeń 2011, 18:35 ]
W maju gostek mial za 180 kompl ale gdy sie zdecydowalem to znikly jak cieple buleczki :-(
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 6 lutego 2009, o 16:18
Lokalizacja: lodz

przez binladen » 6 stycznia 2011, o 13:57

Panowie a zastanawialiście się kiedyś na wykonaniem czegoś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=fJl92w53zug.
Zakup raczej odpada bo kiedyś to chodziło na allegro do hondy coś koło 2 klocków
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 lipca 2010, o 12:13

przez Flaming » 6 stycznia 2011, o 14:21

Fajna sprawa taki podnośnik. Tylko pytanie jak solidnie wisi motocykl na tych dwóch bolcach...
 
Posty: 1260
Dołączył(a): 1 lutego 2010, o 23:46

przez binladen » 6 stycznia 2011, o 22:56

Trochę poryłem po necie i znalazłem że na forum fireblade temat takiego podnośnika był wałkowany.
http://forum.fireblade.pl/topics14/stoj ... e80864eaf9.
Jutro zap... do garażu looknąc jak do dyszki dałoby się dorobić adapter pod otwory w ramie.
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 lipca 2010, o 12:13

przez nepalczyk » 7 stycznia 2011, o 11:14

binladen, zajebista sprawa.
Tylko obawiam się o ten trzpień co wchodzi w ramę, żeby nie zrobił kuku po wielu użyciach, tzn. żeby się nie wygiął czy urwał.
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 marca 2008, o 09:09
Lokalizacja: Katmandu

przez binladen » 7 stycznia 2011, o 11:51

Pewno przy wykonaniu z odpowiednich materiałow jest odpowiednio mocne skoro to produkują. Same trzpienie możnaby wytoczyć ze stali narzędziowej. Kolesiowi z forum fireblade udało się zrobić taki podnośnik który działa
http://www.youtube.com/watch?v=8yMCk95zZqQ

[ Dodano: 9 Styczeń 2011, 19:45 ]
Patrzyłem na moto i spoko da się zrobić taki podnośnik.
Mam już pewne doświadczenie w tej dziedzinie... :mrgreen:
http://img833.imageshack.us/img833/7761/image336s.jpg
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 lipca 2010, o 12:13

przez Kura » 10 stycznia 2011, o 10:25

trzeba by pomyslec nad zrobieniem kilku takich stojakow :mrgreen: musze popatrzec na kumpli kto ma jakas nowa 10 albo 6 z takimi otworami :D gpz jednak nie ma :-( :mrgreen:
 
Posty: 955
Dołączył(a): 30 października 2008, o 18:31
Lokalizacja: ostr

przez binladen » 10 stycznia 2011, o 12:55

Na pewno jeden trzpień da się wepchać z gpz w oś wahacza. Co do drugiego to widziałem na filmie zamieszczonym na YT przez producenta zx6 chyba z 2007 gdzie w ramie nie ma otworu na mocowanie pieca. Rozwiązali to tak że przy ramie dokręcona jest dotatkowa tuleja.
 
Posty: 88
Dołączył(a): 1 lipca 2010, o 12:13

przez Kura » 10 stycznia 2011, o 14:26

zaraz zobacze w garazu jak to wyglada czy rzeczywiscie w osi jest wystarczajaco duzy otwor ;)
 
Posty: 955
Dołączył(a): 30 października 2008, o 18:31
Lokalizacja: ostr

przez bullet » 14 marca 2012, o 17:41

a moje zdanie jest takie że po prostu kupuje się stojak marki bike-lift i ma sie na wieczność , oczywiście też pod rolki jak Renpa prawi
 
Posty: 201
Dołączył(a): 28 lutego 2010, o 19:50
Lokalizacja: Ole

przez 636 » 14 marca 2012, o 18:21

panowie zaglebilem sie w temat i 80% postow poleciala... dodajecie linki do aukcji ktore wygasaja i pozniejsze wasze rady nie wnosza nic do tematu. Sam wujek renpa polecal swoj stojaczek ze 4 razy ale oczywiscie nikomu to teraz nie pomoze bo jak sprawdzic o jaki stojak chodzi?

linki do aukcji nie beda akceptowane chyba ze w polaczeniu ze zdjeciem
 
Posty: 2590
Dołączył(a): 11 lutego 2009, o 23:18
Lokalizacja: chrzan

przez pitrak » 15 marca 2012, o 11:53

Mam taki jak Ty masz ten tylny lecz z innym uchwytem i jestem z niego zadowolony ;-) A "Bike" świetny :-) Moje gratulacje ;-)
Avatar użytkownika
 
Posty: 930
Dołączył(a): 14 grudnia 2009, o 16:04
Lokalizacja: Dar

Poprzednia strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość