Wyświetlacz biegów

kaski, rękawice, kombinezony, żółwie co gdzie po ile..

Moderator: michu

Wyświetlacz biegów

przez clubGRANT » 26 marca 2009, o 13:06

Witam.
Interesuje Mnie montaż wyświetlacza biegów bo jadąc na 6 myślę,że to niższy i chcę wrzucić wyżej.
Mam zx6 z 96r a na allegro są dostępne,ale do moto z elektronicznym prędkościomierzem i obrotomierzem a Ja mam tylko obrotomierz elektroniczny,prędkościomierz na linkę.
Moje pytanie : czy ktoś z Was montował coś takiego w takim układzie ???
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... =1&order=p
Ostatnio edytowano 9 października 2011, o 17:58 przez clubGRANT, łącznie edytowano 1 raz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6 lutego 2009, o 19:12
Lokalizacja: TYCHY

przez HardNeck » 26 marca 2009, o 14:23

Ello.
Ja też chętnie bym się na to skusił, z tym że mam Kawę z 2000 roku.
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2 kwietnia 2008, o 16:15
Lokalizacja: W-ch

przez satanic_masta » 26 marca 2009, o 14:43

wyswietlacz
panowie ten jest godny trzeba przerobic tylko czujnika luzu i dziala na zgaszonym silniku
 
Posty: 369
Dołączył(a): 28 maja 2007, o 21:45
Lokalizacja: k-g/p-

przez HardNeck » 26 marca 2009, o 16:06

A mógłbyś powiedzieć co jest do przerobienia w czujniku luzu?
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2 kwietnia 2008, o 16:15
Lokalizacja: W-ch

przez satanic_masta » 26 marca 2009, o 16:44

 
Posty: 369
Dołączył(a): 28 maja 2007, o 21:45
Lokalizacja: k-g/p-

przez MrRat » 26 marca 2009, o 22:42

Kolega robi elektroniczne wyswietlacze biegow, cena jest lux, jesli ktos jest zainteresowany to mozemy cos podzialac ... ;)

POZDRAWIAM

To jest jego aukcja, mysle ze cene mozna by bylo ponegocjowac ;)
http://moto.allegro.pl/item594218439_wy ... biegu.html
 
Posty: 104
Dołączył(a): 14 czerwca 2007, o 22:56
Lokalizacja: Okolice Krakowa

przez glowa » 27 marca 2009, o 00:24

ja kupiłem ten za 150zł i jestem zadowolony :) pokazuje dobrze biegi podczas jazdy praktycznie od razu wskazuje tylko jest tak że jak się nie podłączy kabelka do czujnika wciśnięcia sprzęgła to w momeńcie wciśnięcia sprzęgła wyświetłacz pokazuje różne wartości lata sobie po biegach natomiast jak podłączyłem kabelek przy klamce sprzęgła to biego pokazuje w momeńcie puszczenia sprzęgła ale za to nie pokazują się bezsensowne wartości. Generalnie jest przydatne chociaż już 7 biegu nie szukam ;-)
 
Posty: 196
Dołączył(a): 17 maja 2008, o 09:24
Lokalizacja: Myslib

przez marek760i » 27 marca 2009, o 00:45

MrRat napisał(a):mysle ze cene mozna by bylo ponegocjowac ;)

No to negocjuj mnie jeden taki do mojego woza ZX-9R 2001r
 
Posty: 713
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 22:06
Lokalizacja: OGL

przez sqter » 27 marca 2009, o 01:12

ja tez chetny , zzr 1100 93 rok
 
Posty: 26
Dołączył(a): 6 listopada 2008, o 12:41
Lokalizacja: Radoim

przez ZenonBoski » 27 marca 2009, o 02:35

Do sprzętów z prędkościomierzem na lince będzie działać ??
 
Posty: 2141
Dołączył(a): 30 października 2008, o 04:22
Lokalizacja: \m/ \m/

przez clubGRANT » 27 marca 2009, o 13:45

Ten pierwszy za 60pln powinien być najlepszy,biorąc pod uwagę iż nie wymagane jest posiadanie elektronicznego obrotomierza i prędkościomierza.
Wyśle foto czujki luzu z zapytaniem czy podejdzie pod kawę.
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6 lutego 2009, o 19:12
Lokalizacja: TYCHY

przez Dawid Ninja » 27 marca 2009, o 14:04

A do zx6r '06 tyż pasuje ten za 150? i instrukcja podłączenia jest?
 
Posty: 90
Dołączył(a): 5 lutego 2009, o 23:57

przez glowa » 27 marca 2009, o 16:28

tak pewnie będzie pasował intrukcja jest, ja generalnie opierałem się na tej instrukcji jeśli chodzi o kolory kabelków przy liczniku http://www.bikestar.pl/datatool/dobor_motocykla.pdf
 
Posty: 196
Dołączył(a): 17 maja 2008, o 09:24
Lokalizacja: Myslib

przez Chester » 28 marca 2009, o 10:38

Witam

Ponieważ kolega MrRat napisał do mnie w sprawie negocjacji ceny wyświetlacza dostępnego na aukcji -> Link chciałem się do tego odnieść. Ponieważ już kiedyś panowie z forum SV650 zwrócili się do mnie z takim pytaniem i przystałem na ich propozycję to i Wam zaproponuję identyczne warunki.

Cena 140 zł + pokrywam koszty wysyłki.

Zasady

1. Promocja obowiązuje przez 2 tygodnie od dnia dzisiejszego czyli do 12 kwietnia
2. Dotyczy każdego użytkownika tego forum zarejestrowanego przed dniem dzisiejszym czyli 28 marca
3. Na adres mailowy czajnik01@interia.pl proszę przysłać maila z:
-Informacją o członkostwie w forum Kawasaki
-Nickiem
-Imieniem i nazwiskiem, adresem i telefonem (najlepiej kom)
-Rodzajem wyświetlacza (GD-01 dla motocykli z czujnikiem -ZX10/12 lub dla tych którzy chcą sobie przerabiać czujnik biegów i GD-02 do podpięcia pod zegary)

4. W odpowiedzi napiszę numer konta na który należy przelać należność
5. Po odnotowaniu wpłaty wysyłam wyświetlacz
6. Jeżeli wyświetlacz nie dotrze w ciągu tygodnia od dokonania wpłaty proszę o kontakt w celu wyjaśnienia problemu.

Odnosząc się do pytania dotyczącego podłączenia -> tak jest dokładna instrukcja z kolorami do większości motocykli w tym Kawasaki. Po zadaniu pytania pod powyższym adresem mailowym mogę przesłać.

Pozdrawiam
Chester
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 marca 2009, o 10:21
Lokalizacja: Krak

przez koszmix » 22 maja 2009, o 18:31

Witam mam prosbe od roku jestem posiadaczem motocykla Kawasaki ZR 7 chciałbym sobie zamntowac jakis wyswietlacz biegow w moim sprzeciku, widziałem u kolegi i mi sie spodobało. tylko ze jest pewien mały problem jak wiadomo kawusia moja posiada naped licznika za pomoca linki. Wiec co byscie poradzili w takiej sytuacji za wszystkie odpowiedzi z gorki wielkie dzieks. pozdrawiam
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 maja 2009, o 17:17
Lokalizacja: Lublin

przez hevimental » 22 maja 2009, o 21:15

a co ma linka licznika do wyświetlania biegów?
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 października 2008, o 17:52
Lokalizacja: Twierdza Pozna

przez gandi » 22 maja 2009, o 22:34

To, że spora część takich akcesoryjnych wyświetlaczy biegów działa na zasadzie porównywania prędkości motocykla do prędkości obrotowej silnika.
 
Posty: 383
Dołączył(a): 17 września 2007, o 15:33

przez koszmix » 22 maja 2009, o 22:38

Dokładnie tak jak kolega napisał wiec co polecacie do kawusi oczywiscie jak nic nie da sie podpasowac to obejde sie bez tego wynalazku :) ale fajno miec
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 maja 2009, o 17:17
Lokalizacja: Lublin

przez mirek_smok » 24 maja 2009, o 15:03

Wie ktos jak jest w zx9r 98 rok ???
 
Posty: 92
Dołączył(a): 17 kwietnia 2009, o 15:52
Lokalizacja: koronowo/bydgoszcz

przez glowa » 24 maja 2009, o 19:12

wszystko zależy czy masz elektronicznie napędzany prędkościomierz czy za pomocą linki...jak elektroniczny to nie ma problemu a jak za pomocą linki to trzeba znależć czujnik przy skrzyni biegów i roboty jest więcej ja raczej bym sobie darował jeśli miałbym za pomocą linki
 
Posty: 196
Dołączył(a): 17 maja 2008, o 09:24
Lokalizacja: Myslib

przez rat » 24 maja 2009, o 19:21

zastanawialem sie nad takim czyms, mam elektroniczny predkosciomierz i obrotomierz. ale czy on zawsze dobrze dziala? jest cos takiego ze myli biegi?
 
Posty: 943
Dołączył(a): 20 lutego 2008, o 18:37
Lokalizacja: S

przez gandi » 24 maja 2009, o 21:39

Wprawdzie nie mam takiego urządzenia, ale na logikę biorąc nie może się mylić chyba że Ci sprzęgło ślizga ;-) czytałem tylko że te wersje porównujące obroty i prędkość mają lekkie opóźnienia, tzn np. sekundę po zmianie biegu dopiero wyświetli.
 
Posty: 383
Dołączył(a): 17 września 2007, o 15:33

przez caliper » 24 maja 2009, o 22:24

Czy ktoś z forum ma taki wyświetlacz biegów z allegro za ok. 140-150zł(oferta kolegi Chester-a z forum http://moto.allegro.pl/item636416328_wy ... biegu.html )
Jestem ciekaw jak to się sprawuje w codziennej eksploatacji. Czy rzeczywiście montaż jest taki prosty w kawasaki jak jest to opisane?
Chciałbym zamontować to w zx9r (obrotomierz i prędkościomierz jest elektronicznie sterowany)
Wszystkie opinie mile widziane!
 
Posty: 156
Dołączył(a): 11 lutego 2009, o 22:37
Lokalizacja: kalisz

przez glowa » 26 maja 2009, o 09:00

działa działa ten wyświetlacz sam kupiłem zamontowałem i byłem zadowolony
 
Posty: 196
Dołączył(a): 17 maja 2008, o 09:24
Lokalizacja: Myslib

przez elan » 26 maja 2009, o 11:34

gandi napisał(a):Wprawdzie nie mam takiego urządzenia, ale na logikę biorąc nie może się mylić chyba że Ci sprzęgło ślizga ;-) czytałem tylko że te wersje porównujące obroty i prędkość mają lekkie opóźnienia, tzn np. sekundę po zmianie biegu dopiero wyświetli.

Kwestia softu.
Ja sobie sam zrobiłem i działa idealnie, bez żadnych opóźnień -odpytuje czujnik 3 razy/sekundę więc zapięty bieg jest natychmiast wyświetlany.
 
Posty: 24
Dołączył(a): 20 marca 2008, o 15:13

przez caliper » 26 maja 2009, o 19:38

glowa napisał(a):działa działa ten wyświetlacz sam kupiłem zamontowałem i byłem zadowolony


glowa. Czy miałeś jakieś problemy z podłączeniem do instalacji tego wyswietlacza? Czy wszystkie potrzebne kable są przy licznikach w kostkach?
 
Posty: 156
Dołączył(a): 11 lutego 2009, o 22:37
Lokalizacja: kalisz

przez glowa » 26 maja 2009, o 23:28

tylko jednego nie ma od czujnika wciśnięcia sprzęgła jest on przy klamce sprzęgła a tak reszta jest przy liczniku w kostce problemu z podłączeniem nie miałem żadnego tylko konfiguracja mi zajęła z 20min bo było lekkie opóżnienie ale w tej instrukcji zaczaisz o co chodzi a jak nie to ci pomoge :-P w sumie fajne to jest ale teraz jak będę kupował to taki tylko dla tego że lepiej wygląda ale tamten też nie jest zły.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=645438505
 
Posty: 196
Dołączył(a): 17 maja 2008, o 09:24
Lokalizacja: Myslib

przez rat » 26 maja 2009, o 23:49

podoba mi sie taki bajer, uzyteczny jest. widze ze chwalicie wiec tez pomysle o takim w swoim Zecie, ale za pare miesiecy dopiero
 
Posty: 943
Dołączył(a): 20 lutego 2008, o 18:37
Lokalizacja: S

przez zdrojek » 27 maja 2009, o 00:29

ja to juz bym zamówił,ale jako ze w elektryce za chu sie nie znam sam sie za to nie zabiore wiec sprawa lezy
no chyba ze jest ktos z okolic kto sie zna na tym i pomoze załozyc :mrgreen:
 
Posty: 1597
Dołączył(a): 9 marca 2008, o 00:41
Lokalizacja: CB

przez Kura » 27 maja 2009, o 01:15

http://i43.tinypic.com/29w5s38.jpg posluze sie fotka kolegi z forum czy czujnik luzu w gpz500 to jest tylko pod tym kabelkiem pod zebatka nad wajcha od biegow?? bo mnie najbardziej interesowalo by wlasnie zrobienie takiego wyswietlacza biego jak mozna w gs500 zamontowac..w gs wystarczy odpowiednio czujnik przerobic i zrobic elektronike i cyka jak hop siup. ale chyba to w kawie sie nie uda;(
 
Posty: 955
Dołączył(a): 30 października 2008, o 18:31
Lokalizacja: ostr

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość