alarm motocyklowy, blokada tarczy hamulcowej

kaski, rękawice, kombinezony, żółwie co gdzie po ile..

Moderator: michu

przez majkelek84 » 30 lipca 2010, o 23:23

Conrado84 napisał(a):tak mogę wystawić fakturkę... :-)


bardziej mi chodziło o jakiś certyfikat ... :mrgreen:

zablokujesz i nikt nie odpali
najlepsze własne patenty... ale moto ma tą wadę że dwóch chłopów i jest na pace :-/
 
Posty: 676
Dołączył(a): 4 listopada 2009, o 12:40
Lokalizacja: Warszawa

przez Conrado84 » 1 sierpnia 2010, o 12:35

słuchajcie jeśli chodzi o GPSa to oczywiście jest to urządzenie z certyfikatem montażu i urządzenie (AutoGuard) z homologacją, urządzenie działa z pomocą GPS i GSM, logiczne jest że nie jest to na widoku... a każda próba zakłócenia sygnału bądź alarm jest kierowany do Was na komórkę... jeśli chodzi o tą blokadę to napewno za jakiś czas ktoś ją może i rozbroi ale trochę mu to zajmie... :-)
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez kaszub » 2 sierpnia 2010, o 01:28

Conrado84,dajmy przykład moto ci wpakują na busa i nie zdążysz nic zrobić ,to powiedz mi jaki to ma zasięg jeżeli buchną ci go z po domu z warszawy a on będzie w Gdańsku czy on ma w sobie jakiś czujnik ze powie ci ze on znajduję się dokładnie w gd i gdzie dokładnie jest :!:
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez Conrado84 » 2 sierpnia 2010, o 08:15

dokładność pomiaru z urządzenia GPS +/- 7-15m (w zależności od warunków typu wysokie zabudowania, parkingi podziemne itd...) mogą Ci zwinąć moto i wywieźć za granicę to ma zasięg wszędzie gdzie mają zasięg satelity :-) mało tego jak Ci buchną moto to jest tzw monitoring który tego pilnuje powiadamia Ciebie a jeśli Ty potwierdzisz że Ci zasunęli sprząta to monitoring informuje o tym policję, jeśli za granicą to Interpol :-) poza tym jeśli wysadzą Cię z moto to dzwonisz na monitoring i informujesz o tym i prosisz o zablokowanie sprząta.
Mało tego możesz np pożyczyć moto i obserwować gdzie ktoś na nim jedzie :-D generalnie temat dość rozległy... dużo by pisać...
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez Lester1970 » 2 sierpnia 2010, o 08:29

Jaka cena tego giepe-esa,miałeś się okreslic w poniedziałek :-P :-D
 
Posty: 1876
Dołączył(a): 18 września 2009, o 09:05
Lokalizacja: ????????

przez Conrado84 » 2 sierpnia 2010, o 11:43

spokojnie jeszcze Poniedziałek trwa... :) zarzuciłem temat przełożonym :) myślą nad ofertą dla motocyklistów... tzn specjalny abonament i cena urządzenia teoretycznie urządzenie dotychczas kosztowało 1099zł netto ale na dzień dobry wiem że dla Was mogę zrobić cenę 899zł netto ale walczę żeby to było ok 690zł netto czekam na decyzję zarządu...
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez kaszub » 2 sierpnia 2010, o 13:35

Conrado84, to może być to dobre jak się zamieści tą pluskwę w moto tak żeby nie znaleźli i bez zatrzymywania go tylko wsiąść na następne moto i za nim po chwili -bande porządną zebrać i skopać tyłki :mrgreen: a potem zadzwonić na policję :mrgreen:
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez Conrado84 » 2 sierpnia 2010, o 14:11

no zgadza się :-) jeśli chodzi o GPS to troszkę by się zeszło z zamontowaniem i zdemontowaniem ale jestem w trakcie załatwiania fajnego gadżetu z Niemiec wielkości troszkę mniejsze od pudełka zapałek i to będzie banalnie proste w montażu każdy sam to zamontuje do motorów, skuterów a nawet auta żony ;-) he he negocjuję ceny... wstępnie to kosztuje ok 140Euro.
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez kaszub » 2 sierpnia 2010, o 14:27

Conrado84, to daj znać tutaj może się skuszę na coś takiego ;-)
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez Conrado84 » 2 sierpnia 2010, o 14:59

kaszub, Oki na pewno dam znać... z GPSem jest kiepsko bo abonament co miesiąc nie można zawiesić usługi, a ten mały gadżecik z Niemiec jest bez abonamentu :):) i banalny montaż...
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez mikrus » 2 sierpnia 2010, o 15:12

pytanie tylko czy zdaje egzamin tak samo jak sprzęt na abonament :)
 
Posty: 148
Dołączył(a): 22 września 2009, o 11:49
Lokalizacja: Warszawa

przez majkelek84 » 2 sierpnia 2010, o 15:15

powiem tak ... iż realnie swego czasu miałem takie urządzenie na pokładzie auta służbowego( jedna z zaprzyjaźnionych firm udostępniła samo urządzenie) i co ciekawe koszty zamykały się miesięcznie w granicach 35 zł (doładowanie samego gsm) :mrgreen:
 
Posty: 676
Dołączył(a): 4 listopada 2009, o 12:40
Lokalizacja: Warszawa

przez Conrado84 » 2 sierpnia 2010, o 15:38

a tu nie masz doładowania i o niczym nie musisz pamiętać :-) , masz panel dostępu do śledzenia pojazdu, tras itd... ale oczywiście mogą być tańsze oferty zabezpieczeń ;-)
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez kaszub » 2 sierpnia 2010, o 16:52

Conrado84 napisał(a):masz panel dostępu do śledzenia pojazdu


no i mi by to wystarczyło tylko to :-P
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez michal78 » 8 sierpnia 2010, o 21:14

a ja kupilem pitbulla za 300 euro i pilnuje ze nawet mysz nie podejdzie!!! :lol: :lol: :lol:
 
Posty: 925
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 10:54
Lokalizacja: bludenz

przez Saul » 8 sierpnia 2010, o 21:30

jak Ci przegryzie kapeć będziesz miał :mrgreen:
 
Posty: 568
Dołączył(a): 28 listopada 2008, o 17:57

przez mikrus » 8 sierpnia 2010, o 23:03

podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego.

plan jest żeby zakupić alarm i padł wybór na jeden z dwóch:

http://www.snoob.pl/product_info.php?cP ... ucts_id=52

lub

http://allegro.pl/item1172798015_nowy_a ... s_544.html

i teraz pytanie który :) nie chce bajerów tylko solidna podstawa.
 
Posty: 148
Dołączył(a): 22 września 2009, o 11:49
Lokalizacja: Warszawa

przez rat » 9 sierpnia 2010, o 10:23

nie wiem jaki mam alarm bo moto kupilem razem z nim ale nie narzekam. nie wiem czy wszystkie alarmy tak maja. ale u mnie, jak aktywuje alarm, a przechodni wcisnie sprzeglo, to sie wlaczy alarm, jak ktos wbije biego to tez sie wlaczy, gdyby ktos chcial go podepachac kawalek to sie wlaczy, poza tym na wstrzasy sie wlacza. jak zapomne wylaczyc alarm i przekrece kluczykiem to nie odpali tylko bedzie wył. sam fakt ze ktos usiadzie to sie wlaczy. no i z pilota jest funkcja straszaka.
 
Posty: 943
Dołączył(a): 20 lutego 2008, o 18:37
Lokalizacja: S

przez Conrado84 » 9 sierpnia 2010, o 14:27

mikrus napisał(a): (...)

http://www.snoob.pl/product_info.php?cP ... ucts_id=52

lub

http://allegro.pl/item1172798015_nowy_a ... s_544.html

i teraz pytanie który :) nie chce bajerów tylko solidna podstawa.


[b]mikrus[b] ten snoob - pilociki dość spore, nie nadają się do dopięcia do kluczyka bo Ci odfruną ;-) :-P musisz pamiętać o wymienianiu baterii, jak źle podepniesz to np na zapiętym biegu zostawisz moto i w kieszeni niechcący naciśniesz odpalanie i masakra... ostatnio znajomek mówił mi o takiej akcji z podobnym alarmem w serwisie... klient zapomniał że zmienił podnóżek i nie podpiął czujnika i jak moto wystrzeliło to kilka motorów powaliło i ogólnie nabałaganił... zdecydowanie nie polecam tego typu gadżetów...
 
Posty: 34
Dołączył(a): 28 lipca 2010, o 08:22
Lokalizacja: Warszawa

przez mikrus » 9 sierpnia 2010, o 14:57

Nie znam się za bardzo na alarmach i zastanawiałem się czy można nie podłączać takich bajerów. Mnie nie interesuje zapalanie z pilota :) wiec jak można to nie będę tego podłączał. Chce coś prostego i solidnego.

Hmm wielkość pilota raczej nie będzie problemem będę go miał przy kluczach od mieszkania, tam mam też kluczyk do łańcucha. Jakoś poza gumowym breloczkiem nie lubię mieć nic przy kluczyku od moto :P

Nad wytrzymałością baterii w pilocie też się zastanawiałem ale umówmy się to sprawa drugorzędna.

Najważniejsze to żeby mi dziwnych akcji podczas jazdy nie robił.
 
Posty: 148
Dołączył(a): 22 września 2009, o 11:49
Lokalizacja: Warszawa

przez north » 9 sierpnia 2010, o 22:07

ja miałem w er6 taki alarm polskiego producenta

http://www.remotronix.com/product/35877 ... odel%20AM7)

i polecam :) nie miałem z nim kłopotów zawsze działał jak nalezy, zx6 dostanie zimą taki sam alarm :)
 
Posty: 193
Dołączył(a): 31 grudnia 2008, o 01:52
Lokalizacja: Gdynia

przez Saul » 9 sierpnia 2010, o 22:25

wybaczcie, że nie na temat, ale czemu rozmowa o ochronie moto znajduję się w "motocyklistkach" a nie akcesoria.., garaż, motocykle ??
 
Posty: 568
Dołączył(a): 28 listopada 2008, o 17:57

przez bonzo320i » 11 sierpnia 2010, o 20:42

Saul napisał(a):wybaczcie, że nie na temat, ale czemu rozmowa o ochronie moto znajduję się w "motocyklistkach" a nie akcesoria.., garaż, motocykle ??


no to zobacz kto go założył: http://www.mojekawasaki.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
Avatar użytkownika
 
Posty: 633
Dołączył(a): 14 lipca 2009, o 21:39
Lokalizacja: Ko

przez JAKUBKO » 26 grudnia 2010, o 15:16

a co wy na takie rozwiązanie wydaje się niezłe : http://moto.allegro.pl/immobiliser-bezo ... ml#gallery
 
Posty: 200
Dołączył(a): 24 grudnia 2010, o 23:40

przez mikrus » 26 grudnia 2010, o 17:34

JAKUBKO napisał(a):a co wy na takie rozwiązanie wydaje się niezłe : http://moto.allegro.pl/immobiliser-bezo ... ml#gallery


nie słyszałem ale wszystko do przetestowania. :P

ja ostatecznie zdecydowałem się na alarm polskiej firmy http://www.proxima.pl/ ponieważ miał wszystkie potrzebne mi funkcje i jak na razie spisuje się bez problemów.
 
Posty: 148
Dołączył(a): 22 września 2009, o 11:49
Lokalizacja: Warszawa

alarm zabezpieczenie mtocykla gps

przez pawelmoto2 » 29 marca 2011, o 14:46

siema

ma ktos z was albo, zna kogos kto ma w sprzecie gps(nie nawigacje), dzieki czemu sprzet w garazu czuje sie bezpieczniej, warto cos takiego wrzucic, ile kosztuje kto to zamontuje itd, co o tym myslicie
Ostatnio edytowano 24 czerwca 2011, o 01:31 przez pawelmoto2, łącznie edytowano 1 raz
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 15 czerwca 2007, o 22:13
Lokalizacja: wroclaw

przez punkt » 29 marca 2011, o 15:50

hello,
mój ziomek ma coś takiego w B-kingu.

Tylko, że ma LoJacka czy jak to się tam pisze, tanie toto nie jest bo ma abonament, ale spełnia swoje zadanie w 100%. Chyba płaci 60 zł miesięcznie czy 80.
(plus o ile dobrze pamiętam 800 zł za sam moduł jednorazowo się płaci podczas instalacji).
 
Posty: 409
Dołączył(a): 18 lutego 2009, o 13:27
Lokalizacja: Warszawa

przez ToLo ZeT » 29 marca 2011, o 15:52

lepiej autocasco zapłacić,bo nawet jak namierzysz złodzieji to jeszcze będzie trza odebrać
 
Posty: 108
Dołączył(a): 10 stycznia 2009, o 15:41
Lokalizacja: Cz

przez pawelmoto2 » 29 marca 2011, o 16:09

ToLo ZeT napisał(a):nawet jak namierzysz złodzieji to jeszcze będzie trza odebrać


to wlasnie jest ta esencja :mrgreen:
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 15 czerwca 2007, o 22:13
Lokalizacja: wroclaw

przez zunmen » 29 marca 2011, o 16:16

pawelmoto2, na allegro można kupić lokalizator GSM. Są lokalizatory z zasilaniem na 12V bezpośrednio z akumulatora
http://allegro.pl/samochodowy-lokalizat ... 17617.html
Jest tego sporo . Montaż problemowy nie jest . Możliwa opcja odcięcia zapłonu zdalnie
 
Posty: 372
Dołączył(a): 21 lutego 2009, o 13:16
Lokalizacja: Kra

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron