podgrzewane manetki motocyklowe

kaski, rękawice, kombinezony, żółwie co gdzie po ile..

Moderator: michu

przez kaszub » 25 sierpnia 2009, o 01:38

na grubość rury 22mm :roll: :?:
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez WI » 25 sierpnia 2009, o 02:04

Siema wszystkim!powracając do tematu ja mam "oxford" są 4 stopnie regulacji od 1,5roku nie było żadnych problemów ,pomimo częstych myć karcherem,dałem jakieś 150 zł po zniżkach.(cena na allegro w tym czasie była 190zł, nie wiem jak teraz).P.S.Sprawdz jak manetki mają wyjście przewodów żedy nie przeszkadzały do np.sprzęgło,gaz,chamulec.Pozdrawiam!!!Napisz jak kupisz!

[ Dodano: 25 Sierpień 2009, 02:10 ]
Zapomniałem napisać,wersja do yamaha dragstar miała chyba 9 stopni regulacji (oxford) ja uwarzam że 4 w zupełności wystarczą.
 
Posty: 87
Dołączył(a): 4 lipca 2009, o 03:01
Lokalizacja: OLSZTYN

przez kaszub » 25 sierpnia 2009, o 02:11

WIŚNIOWY ZX10, - co sadzisz o tych :?: :?: http://www.allegro.pl/item719629284_grz ... _22mm.html

[ Dodano: 25 Sierpień 2009, 02:16 ]
wiem że oxford to dobra marka ale oprócz tych nic nie mogę znaleść na allegro może masz jakiegoś linka :?: :?: :roll:
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez WI » 25 sierpnia 2009, o 02:25

Zwróć uwagę na wewnętrzną stronę manetki, czy nie będzie przeszkadzała podczas dodawania gazu.ja w quadzie mam podobnie,ale u mnie gaz dodaje się kciukiem.

[ Dodano: 25 Sierpień 2009, 02:32 ]
Niedługo postaram się dowiedzieć cenę u nas,jak będę wiedział to napiszę
 
Posty: 87
Dołączył(a): 4 lipca 2009, o 03:01
Lokalizacja: OLSZTYN

przez kaszub » 25 sierpnia 2009, o 02:39

WIŚNIOWY ZX10, -a co powiesz na te :?: :?:

http://moto.allegro.pl/item720316681_na ... ciski.html
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez WI » 25 sierpnia 2009, o 02:52

IDENTYKO MAM U SIEBIE , JEDYNE CO TO MYSISZ SPRWDZIĆ CZY TE "GARBY" NIE BĘDĄ PRZESZKADZAŁY,U MNIE UDAŁO SIE USTAWIĆ NA STYK.UWARZAJ TAKRZE NA KLEJ KTÓRY JEST W KOMPLECIE"CZYT. SUPERGLUE" ZA SZYBKO ŁAPIE I NIE MOŻNA USTAWIĆ.POLECAM MASĘ POLIREUTANOWĄ.

caps off please
Ostatnio edytowano 25 sierpnia 2009, o 02:59 przez WI, łącznie edytowano 2 razy
 
Posty: 87
Dołączył(a): 4 lipca 2009, o 03:01
Lokalizacja: OLSZTYN

przez ZenonBoski » 25 sierpnia 2009, o 03:00

co do grubości to prawa manetka jest grubsza - zwróć na to uwagę :!: U mnie lewa ma 22, a prawa 28
 
Posty: 2141
Dołączył(a): 30 października 2008, o 04:22
Lokalizacja: \m/ \m/

przez kaszub » 25 sierpnia 2009, o 03:10

ZenonBoski, -dziękuje


proszę kogoś żeby ktoś zmierzył grubość jak jest w moim modelu tak jak u mnie ponieważ nie mam go przy sobie :-( :-( przypominam zx6r z roku 2000 proszę o tą pomoc :-(

a może ktoś ma założone w takim samym motorze jak ja -i proszę o markę oxford

ponieważ chyba zakupie tej marki ;-)

[ Dodano: 25 Sierpień 2009, 16:40 ]
ZenonBoski,rozmawiałem z facetem i mówił mi ze są to manetki 22mm ze wejdą do mojego a prawa strona rolgaz -więc manetka ma tez większa średnice cenna 220zł za te manetki oxford -powiedział mi ze za tą cenę sprzeda a koszt przesyłki pokrywa on i poza allegro bo jak na allegro to płace ja za przesyłkę -a jeżeli nie będą coś pasowały to mam odesłać nikt mi nie odpowiedział więc biorę jak co to najwyżej odeśle mu :lol: :lol:

myślę że to dobra cena :lol:

[ Dodano: 3 Październik 2009, 22:25 ]
zakupione będą zakładane zimą ;-)
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

[KLE500} Montaż grzanych maneetk jaki klej? Jak skasować luz

przez THERED » 25 sierpnia 2009, o 22:46

Witam!
Przymierzam sie do montazu grzanych manetek.
Zastanawiam się jakiego kleju użyć do montażu zwłaszcza przy roll gazie.
Problem tkwi dodatkowy w tym że manetka podgrzewana prawa jest szersza od rolgazu ok 0,5 mm i luźno wchodzi na rolke .
planuje na rolgazie nakleić tasme (szara power tape) w celu wyeliminowania luzu i pociągnąć klejem tylko nie wiem jakim?
znacie inne spsoby by wykasować luz pomiedzy manetkaa kierownicą czy rolgazem??
Pozdrawiam
THERED
 
Posty: 19
Dołączył(a): 1 sierpnia 2009, o 23:30
Lokalizacja: Szczecin/Kielce

przez ZenonBoski » 25 sierpnia 2009, o 23:38

Ja bym zwrócił i poprosił dobry model.

Co do taśmy to nie wiem czy ten klei z taśmy Ci nie puści
 
Posty: 2141
Dołączył(a): 30 października 2008, o 04:22
Lokalizacja: \m/ \m/

przez robi2012 » 25 sierpnia 2009, o 23:46

daj z dwie lub trzy warstwy koszulki termokurczliwej i obejdzie się bez kleju! apropos kleju to najlepszy jest klej z nasa he he .pozdrawiam
 
Posty: 30
Dołączył(a): 29 lipca 2007, o 19:47
Lokalizacja: k

przez Avalon » 26 sierpnia 2009, o 19:51

Klej do wklejania szyb. Czarny, mocny jak diabli i odporny na temperatury.
 
Posty: 28
Dołączył(a): 15 czerwca 2007, o 11:35
Lokalizacja: Mszczon

przez THERED » 26 sierpnia 2009, o 21:06

zrezygnowałem zamocowałem oryginały....
jednak po poszukiwaniach znlazłem dwa kleje jeden sprawdzony drugi nie:
- klej pomocniczy Loctite dostepny także u Wurtha bardzo dobrej jakości butapren w spray-u dla zwykłych gumowych manetke
- loctite 330 dwuskładnikowy odporny na temperature lecz ten jest niesprawdzony
 
Posty: 19
Dołączył(a): 1 sierpnia 2009, o 23:30
Lokalizacja: Szczecin/Kielce

przez WI » 4 października 2009, o 00:58

I jak się sprawują?
 
Posty: 87
Dołączył(a): 4 lipca 2009, o 03:01
Lokalizacja: OLSZTYN

przez kaszub » 4 października 2009, o 01:07

WIŚNIOWY ZX10 napisał(a):I jak się sprawują?


WIŚNIOWY ZX10, -będę zakładał zimą wszysko bo nie miałem czasu jestem spowrotem w irl byłem tylko 5 dni w kraju a teraz w grudniu na 2-3 tygodnie polecę :-(
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez WI » 4 października 2009, o 01:22

Napisz jak założysz .Pozdrawiam.
 
Posty: 87
Dołączył(a): 4 lipca 2009, o 03:01
Lokalizacja: OLSZTYN

przez kaszub » 4 października 2009, o 01:28

WIŚNIOWY ZX10, -napewno napiszę widziałem ze to nic trudnego bo dwa kable idą do ako jeden na minusową klemę ,a drugi na +

tylko kable chce puścić pod bakiem a nie miałem czasu na to :-(

[ Dodano: 20 Marzec 2010, 13:37 ]
no zapomniałem napisać od zimy :mrgreen: ,ja mam już założone te manetki ,prosta sprawa tylko 2 kabelki jeden pod plusowy kabel do ako,drugi do minusa i działa ;-)

tak to u mnie wygląda http://www.bikepics.com/pictures/1871431/ ;-)
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

podgrzewane manetki motocyklowe

przez adrjab » 31 marca 2011, o 12:35

Witam Panie i Panowie. Szukalem i nie znalazlem. Jak w temacie-jakie manetki polecacie? Czekam na rady i oferty jak juz ktos zmienial to wie co i gdze :lol:

Moze to?
http://cgi.ebay.co.uk/Grips-Kawasaki-ZX ... 45f945fa64
Ostatnio edytowano 21 września 2011, o 23:04 przez adrjab, łącznie edytowano 2 razy
 
Posty: 194
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, o 14:13
Lokalizacja: Namys

przez AdiBoro » 31 marca 2011, o 20:57

chromowane manetki chcesz zapakować do 9tki ? Moja opinia jest taka że to troche trąci wioską do voyagera to oki ale nie do 9tki
 
Posty: 65
Dołączył(a): 9 marca 2009, o 18:24

przez Flaming » 31 marca 2011, o 21:07

adrjab zapodaj sobie jakies z Harrisa.
 
Posty: 1260
Dołączył(a): 1 lutego 2010, o 23:46

przez jewon » 31 marca 2011, o 21:32

jak już zmieniasz manetki to zapodaj sobie podgrzewane.przydatny bajer
 
Posty: 1118
Dołączył(a): 10 października 2010, o 23:29
Lokalizacja: Jaworzno

przez adrjab » 31 marca 2011, o 22:02

Zastanawiam sie wlasnie na podgrzewanymi OXFORD. Moge Was prosic o ocene podgrzewanych? Co o nich myslicie i jak sie sprawdzaja?
http://moto.allegro.pl/najlepsze-grzane ... 94032.html

Chrom odpada. Z chromu to tylko ewentualnie bar end.

Az Harrisa to ktore?
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... 09&order=t
Chyba te cale czarne...
 
Posty: 194
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, o 14:13
Lokalizacja: Namys

przez bimoto » 31 marca 2011, o 22:38

adrjab napisał(a):Zastanawiam sie wlasnie na podgrzewanymi OXFORD. Moge Was prosic o ocene podgrzewanych? Co o nich myslicie i jak sie sprawdzaja?
http://moto.allegro.pl/na...1507794032.html


Polecam.
Tylko kup sobie z dopiskiem Sport a nie ATV ;p

Mam je w 9tce , zamontowane na klej epoxy 2 składnikowy..
Jakoś do kropelki w zestawie nie miałem zaufania:(
 
Posty: 385
Dołączył(a): 5 lutego 2011, o 16:46
Lokalizacja: Sieradz

przez kaszub » 14 kwietnia 2011, o 21:08

adrjab, mam dokładnie te te same Oxforda śmiało polecam :!:
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez bimoto » 14 kwietnia 2011, o 21:24

kaszub a jak u Ciebie z diodami sygnalizującymi?
w dzień jak jadę to praktycznie nie widzę co mam powłączane na tych manetkach.
a mam zamontowane za pomocą tej blaszki na klamce sprzęgła...
 
Posty: 385
Dołączył(a): 5 lutego 2011, o 16:46
Lokalizacja: Sieradz

przez kaszub » 14 kwietnia 2011, o 22:50

bimoto napisał(a):kaszub a jak u Ciebie z diodami sygnalizującymi?
w dzień jak jadę to praktycznie nie widzę


filmik stary ale masz widoczne w dzień 36-46 sekunda

http://www.youtube.com/watch?v=-uFar-6LeCA
 
Posty: 3774
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 19:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez bimoto » 15 kwietnia 2011, o 09:17

kaszub napisał(a):bimoto napisał/a:
kaszub a jak u Ciebie z diodami sygnalizującymi?
w dzień jak jadę to praktycznie nie widzę


filmik stary ale masz widoczne w dzień 36-46 sekunda

http://www.youtube.com/watch?v=-uFar-6LeCA


Nie ma co porównywać:D
Masz starszy model;)

Ja sobie dodatkowo manetki podłączyłem do akumulatora przez przekaźnik załączany gdy przekręcę stacyjkę...
Dobre to jest bo znam siebie i często bym zapominał:D a potem bym pchał;PPP
a tak w chłodne dni teraz manetki od razu właczają mi się jak przekrecę kluczyk:)
 
Posty: 385
Dołączył(a): 5 lutego 2011, o 16:46
Lokalizacja: Sieradz

przez adrjab » 15 kwietnia 2011, o 10:01

Kupilem zwykle manetki Harrisa. Co nie oznacza ze nie zainwestuje w odrzewane ;-) Musze poczekac i wyjasnic swoja sprawe. Dzieki wszystkim za pomoc
 
Posty: 194
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, o 14:13
Lokalizacja: Namys

przez bimoto » 15 kwietnia 2011, o 10:05

Ja właśnie zmieniając na grzane ciąłem harrisa:D ale badziewne były bo jakieś płomienie itp... ;/
 
Posty: 385
Dołączył(a): 5 lutego 2011, o 16:46
Lokalizacja: Sieradz

przez adrjab » 15 kwietnia 2011, o 15:33

zwykle czarne kupilem
 
Posty: 194
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, o 14:13
Lokalizacja: Namys

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości